Rakan Seperjuangan

Monday, January 16, 2012

LANGKAWI PART 5: CABLE CAR AND SKY BRIDGE

Assalamualaikum..

going up
Tengah hari tu kitorang pegi semula kat tempat cable car tu sebab semalam tak sempat naik..
die tunjuk bayaran masuk RM30 tapi rupanya RM15 je..
semua excited nak naik cable car..tapi Hana ngan Ada je yang takut tinggi
kitorang naik 1 cable car 5 orang..memang tinggi la cable car tu naik..
tapi permandangan die sangat cantik sebab nampak laut
yang sangat luas warna biru dengan pulau yang kecik2..
dalam tu menjerit2 macam orang jakun hehe
nurul, Fain, Mali and Tasya excited gile kecuali Hana sebab
die takut and tak berani nak berdiri dalam cable car tu

view laut dari cable car
kitorang tak turun kat 1st station sebab Jia Xin cakap tak best..
bila sampai kat atas sekali tu udara die sangat la nyaman and segar
macam time nurul pegi kaki gunung kinabalu 2 tahun lepas..
tapi permandangan kat sini lagi cantik dari kat Gunung Kinabalu sebab nampak Laut yang sangat lawa
laut tu warna biru hampir sama warna dengan langit..
dekat look point tu kalau datang around 6.30-7.00 boleh tengok sunset..
kat atas tu kitorang bergambar banyak2 dengan background laut yang cantik tu..

biru je kan laut kat belakang tu
north viewing deck

then kitorang jalan pergi ke sky bridge..jalan tu die sediakan tangga..
sampai je kat sky bridge tu rasa amazed gila sebab bridge tu supported dengan 1 tiang je..
then ade tensile structure yang anchor jambatan tu..
bila jalan kat atas jambatan tu boleh rasa yang jambatan tu bergoyang sebab angin kat atas tu kuat..
tapi view die memang sangat lawa..nurul campak duit 10sen
dari atas jambatan tu tapi tak tau pun ape motifnye haha
kalau ade kertas nak aje nurul lipat2 buat aeroplane and terbangkan dari atas jambatan tu

sky bridge
Mali and Tasya - walking on the sky bridge
Bila dah sampai hujung kitorang patah balik ke atas..
serius penat gila nak panjat semula tangga tu
lepas rehat kejap tarik nafas kitorang take turn untuk naik cable car and turun semula ke bawah..
puas hati sangat sebab dah naik cable car tu and jalan kat sky bridge..

dekat dengan cable car tu ade deer farm..lepas bayar RM1 pak cik tu bagi
1 bungkus dedak untuk kita bagi makan kat rusa
nurul dah penah bagi makan rusa kat Deerland, Lanchang..kat situ lagi banyak rusa..
tapi rusa kat sini nurul rasa lagi jinak..
kuda ngan ular pun ade jugak kat situ..semua kita boleh pegang

deer feeding
Mali and Tasya main ular
on the way balik kitorang singgah makan lunch dulu kat
kedai makan tepi jalan..then ke Pekan Kuah lagi sekali
untuk shopping lagi..mula2 pegi Idaman Suri..kat sini memang
banyak barang2 perkakas dapur..semua tax free

lepas tu kitorang pegi Jalan Pandak Mayah lagi untuk shopping coklat..
Ibu nurul kirim coklat..die bagi RM100 tapi die nak coklat yang ade tanda halal JAKIM je..
memang susah la nak cari sebab kebanyakkan nya coklat import..memang tak de tanda halal
so nurul beli yang buatan Malaysia je macam Vochelle, Cadbury, Cloud9, Tudor Gold etc
penuh 1 plastik besar dengan coklat..jenuh nurul nak bawak balik haha..

chocolate!!

8 comments:

MéuzAngelo™ XXIII said...

kenal2 kan la gadis2 yg ade tu.. haha :p

Nurul dot..dot..dot said...

Amboi..nak kenal ngan yang mana satu ni

kaizen said...

err nk coklat skit bleh??? huhuhu

MéuzAngelo™ XXIII said...

yg mne satu single? tak kesah, tuan blog pun boleh.. haha :p

Nurul dot..dot..dot said...

erkk..tuan blog pulak dah -___-".. yg pegang ular pakai topi tu single rasenye

MéuzAngelo™ XXIII said...

ehem2.. kalo mcm tu kenal2kan lah.. hehe :p

Nurul dot..dot..dot said...

pegi stalk sendiri kat FB orang nama Natasya Liyana haha

MéuzAngelo™ XXIII said...

owhhh.. dia.. dh lme ade dlm fren list.. pernah berborak dgn dia dulu.. tapi dh lme la x borak.. haha

Post a Comment