Rakan Seperjuangan

Monday, November 4, 2013

My Pet Rabbit

Assalamualaikum..




Meet my new pet rabbit!!


Dari kecik sebenarnye teringin nak bela rabbit..mintak abah beli abah tak nak beli..so hari tu cari-cari la kat petfinder.my..maka dapat laa rabbit ni seko..aku tak pasti jantina die tapi Ucu cakap die betina.Umur baru 3 bulan. Lahir 3/8/2013. 

Payah sebenarnya nak dapat gambar die ni sebab die hyper sangat. Bela rabbit ni lagi senang dari bela kucing. Sebab die berak kencing tak bau. Makan pun sayur je. Rabbit x de bunyi so die tak buat bising. Cuma die suka gigit barang. Tapi die tak gigit orang. Tapi kalau nak bela rabbit kena committed la sbb rabit ni sebenarnya boleh hidup lama and boleh cecah 10 tahun kalau bela dalam rumah. Macam bela kucing la. 




Sunday, October 13, 2013

Modbox - The power is in your hand!

Assalamualaikum..

Hello readers! I'm gonna share with you girls a very interesting thing today so keep on reading. I bet you won't regret it hehe..serius ni, tak tipu.

If you ever notice, since the end of last year there's a few brand of beauty box started their operation in Malaysia. Eventhough the idea of receiving free sample of beauty products every month delivered to your house in fancy boxes seems appealing, but there's always some disadvantages. From my observation, after quite sometimes, people get bored with it because the items that they received does not suit their taste. Sometimes they even get the same item twice or more. 

Well, you have to admit, benda-benda surprise ni kalau sekali sekala memang buat kita happy. Tapi kalau selalu sangat surprise kan dah jadi tak special lagi dah. And for a person like me, I prefer making choice for myself. Let me tell you a true story, my boyfriend once bought me a converse sneakers without asking me first. I don't wear sneakers. I'm not into sneakers. So I actually scolded him for wasting his money on things that I don't need. That might seems a lil mean, but it's better than wasting money on things that you won't be using, right?

So here's a good news. Introducing Modbox, a beauty box that give you the power to choose the beauty samples that you want in your beauty box. It's good isn't it? Let me tell you why you should consider Modbox


Be Selective: 
Don't fancy nail polish? Sensitive to certain ingredients? Do you prefer skincare products over makeup? No worry. With Modbox, you'll be able to personalize your own beauty box and ensure that you never get something that's totally not your style. No more wastage!

No Commitment:
Modbox don't have any monthly commitment plans. If the current selections are not to your preference, no problem! Just come back there's a new selection of sample to choose from. This isn't a marriage after all haha

Save up!:
Of course the best thing, it is cheap. Just for RM9+delivery. Really! They are just samples after all, why pay for more than you should. Right? And if you like the product after you have tried the sample, you can easily bought the full size item from Modbox's website. Sometimes they even give you discounts if you're buying through Modbox. 

simply love the packaging..less is more



Here are some of the products sample on current Modbox sample selection shelf. I was super excited to try out the dermedex challenge pack because it claims to improve skin problems in a short time. I had bad hormonal breakouts every month and it really stress me out. I've never heard of dermedex before. But so far, I've tried and I like it. My breakouts heals faster than usual. 

Hurry up, check out their website and sign up now to enjoy your very own beauty box. Simply go to www.modbox.com.my




Sunday, September 29, 2013

Pindah Lagi (?)

Assalamualaikum

Hello readers! I know it has been a really long time since the last time I posted up something on this blog haha. Mak cik busy la nak oii. Banyak sangat project nak diuruskan. Dah la office tu ade 2 orang pekerja je. Nak2 plak sekarang ada banyak project besar yang sampai 30+ tingkat. Pening weyh banyak sangat nak hadam. Sebab selama ni tak pernah buat bangunan yang lebih dari 4 tingkat. But it's a good thing that I get to learn something that I'll be learning when I further my degree and master, insyaAllah.

Semalam aku baru pindah rumah haha. Hari tu aku tergerak hati nak check kat internet kalau-kalau ada bilik sewa yang lagi murah dari bilik aku sebelum ni. Sekali aku jumpa iklan ade bilik yang nak disewakan dekat condo yang sama dengan aku. Terus aku try contact and arrange untuk view rumah ahad lepas. And here I am, in my new house.


My room is the master bedroom with attached bathroom equipped with hot shower, shared with another house mate. Bilik ni ada air conditioner tapi aku rasa tak perlu pakai kot sebab duduk kat tingkat 11 ni angin banyak sentiasa. Kipas pun ada satu tapi guna bila perlu je. And guess what, this room is RM200 cheaper than my previous room. Dalam rumah ni ade 4 orang malay girls termasuk aku. They are Ifwah, my roomate, Sabby, and Julia. Semua bujang tapi aku paling muda dalam rumah ni. Diorang semua friendly not like my previous housemate yang annoying -___-"

Both houses ade pros and cons sendiri tapi bila compare rumah ni menang, that's why aku decide nak pindah. Bukan jauh pun..condo yang sama cuma blok sebelah je. InsyaAllah akan stay sini sampai aku habis kontrak keje and sambung belajar. 

p.s: Girlfren2 sekalian, kalau nak datang sleepover rumah aku silakan la ^ ^ hehe.




Sunday, September 1, 2013

CNBLUE in Malaysia!!!!

Assalamualaikum..

Setelah bertahun-tahun lama nya aku minat CNBLUE, rock band dari Korea ni, akhirnya diorang datang buat concert kat Malaysia untuk pertama kalinya huahaha ^ ^ >>>Kisah beratur panjang nak beli tiket concert CNBLUE di sini!! Minggu lepas, 24 August 2013 is the day!!

Aku ngan syazana dah plan lama dah for this day. Kitorang book hotel kat petaling street untuk 1 malam semata-mata untuk concert CNBLUE haha over okay =P boleh kira vacation la untuk aku ngan my bestie *padahal dalam KL je haha* kitorang book hotel sebab senang nnt..tak yah rushing sebab boleh jalan kaki je nak pegi stadium negara tu..bilik pun murah je, RM79 for 1 night, bahagi la 2 orang. Bilik pun lengkap ngan air cond, TV, and hot shower.

Syazana sampai KL dalam tgh hari, lepas kitorang check in kitorang lepak pegi cari makan pastu karok kat Redbox Pavilion dulu warm up suara ahaha.. *over mak cik ni* Dah petang baru kitorang balik hotel amik camera, pastu jalan kaki pegi Stadium Negara tu. Banyak gile manusia okay. Walaupun kitorang beli tiket paling murah, tapi disebabkan Stadium Negara tu indoor stadium and tak besar sangat, kitorang boleh nampak stage dengan jelas. Stage diorang siap ade track yang diorang boleh lari-lari pegi kat crowd haha.

Tengok video intro die je dah meremang bulu roma tau tak?haha. Macam biasa, everytime start concert, CNBLUE akan nyanyi 3 lagu dorang dalam 3 bahasa, English, Japanese and Korean. Kalau korang tak tau, CNBLUE ni memang buat lagu dalam 3 bahasa ni. Sebab diorang mula2 start popular kat Jepun, bukan Korea. Pada aku, aku tak consider CNBLUE ni as Kpop sebab diorang ni Rock band. Mana ade menari-menari bagai. Serius macam tak percaya je aku nampak Jonghyun, Yonghwa, Minhyuk and Jungshin depan mata. Boleh nampak jelas muka setiap orang kat stage tu. Time self introduction tu diorang cakap dalam Bahasa Melayu kelakar gile haha..

Yonghwa memang sangat hyper malam tu ahaha

Beza dengan concert Linkin Park yang aku pegi sebelum ni, semua lagu CNBLUE aku tau haha ^ ^ Selama ni aku tengok concert CNBLUE kat youtube je. Tapi even cuma dalam video je pun aku boleh rasa dorang punya power bila perform live. So bila betul-betul tengok diorang perform live depan mata, aku memang excited gile. Rasa macam "WOWWWW!!!" hahaha. Well of course la, Yonghwa tu memang terkenal pun ngan charisma die bila die atas stage. 

Tapi aku paling minat Jonghyun, guitarist and 2nd vocalist. Tapi Jonghyun macam banyak work out je lately. makin buff kot, pastu nak show off pakai sleeveless haha *menyampah =P* aku tak minat laki buff sangat tapi tak pe sebab the cutest drummer, Minhyuk maintain cute lol ^ ^ stage Minhyuk cool gile boleh bergerak ke depan ke belakang. Ye la kan, kesian la kat Minhyuk die tak boleh gerak sebab die drummer. Orang lain boleh lari ke hulu ke hilir.

Jonghyun oppa!!!
Diorang sempoi je perform pakai jeans and Tshirt. Yonghwa hyper sangat, berpeluh-peluh sampai rambut dah tak de rupa dah haha. Tapi memang nampak la diorang sangat enjoy and had fun atas stage tu. Kitorang yang tengok ni lagi la enjoy hehe

CNBLUE

Minhyuk on the big screen

Semua lagu dorang best tapi aku paling suka time diorang perform I'm Sorry. Waaaaa...best gilerrr!! Their latest song is Feel Good, yang diorang baru launch kat Malaysia sehari before diorang punya concert and time concert tu la the 1st time dorang perform that song secara live. Tengok, special tak Malaysia haha ^ ^

confetti rain during the last song
At the end of the concert diorang berempat pergi kat all sides of the stage and gave a big bow to the crowd. Guys with manners ^ ^ they really appreciate their fans

Thank you CNBLUE!!
Then aktiviti wajib yang diorang buat after concert in all countries yang diorang pegi, diorang akan amik gambar with the crowd hehe. Gambar bawah ni Jonghyun tengah nak amik gambar Yonghwa, Jungshin and Minhyuk guna Samsung Galaxy S4 CNBLUE Special Edition. Lepas tu diorang mintak tolong the staff untuk amik gambar diorang berempat.

Jonghyun
CNBLUE Blue Moon World Tour live in Malaysia 2013 *picture from CNBLUE official twitter
Thank you CNBLUE for keeping your words that one day you guys would come to Malaysia and have your concert here. You guys rock!! That day was the most happiest day of my life hehe.. Kalau CNBLUE datang lagi konfem aku akan pegi. Kalau ade DVD concert diorang kat Malaysia nnt konfem aku nak beli ahaha.

P.S.: Sorry la entry ni memang fangirl-ing gilerr haha. Peduli ape aku, ni blog aku lol ^ ^

Linkin Park and LINE!!

Assalamualaikum..

Hello! Selamat Hari Merdeka kepada semua rakyat Malaysia!! weeeeee ^ ^

Ni cerita 2 minggu lepas punya tapi baru la ni update hehe.. If korang penah baca entry nurul yang ni>>KliK! Mesti korang tau kan betapa excited nye aku nak pegi concert for the 1st time and I was expecting CNBLUE Blue Moon World Tour will be my 1st concert ever but no! haha

Dengan tidak semena-mena nya, time raya hari tu nurul menang 2 tiket concert Linkin Park daripada LINE Malaysia hehe. Macam mana nurul dapat? Randomly join contest LINE haha. Well if korang ade smartphone and install apps LINE, actually korang boleh join contest yang diorang adekan once in a while. Other official accounts pun ade buat contest jugak contohnya macam Gempak Starz. Just korang kena rajin check je. Concert CNBLUE 24 August, concert Linkin Park 19 August. End up, my 1st concert was Linkin Park's and not CNBLUE's haha. 

yeay makcik menang!! hehe

Nampak tu nama makcik? hehe


Walaupun aku ni bukan la peminat fanatik Linkin Park tapi melompat2 jugak la bila aku dapat mesej ni haha..mana tak nya..1st weyh menang tiket free.. Aku dapat 2 tiket zone M1..so aku pegi ngan adik aku si Anwar tu memandangkan die kat KL gak and ade moto so senang la nak pegi nanti. Tapi last2 bertawaf jugak la pusing stadium nasional bukit jalil tu nak mencari booth LINE untuk claim tiket and merchandise.

RM0.00 Tiket free hehe

Tapi kan, Stadium bukit jalil tu besar sangat. So stage tu jauh. Nampak Chester n the gang macam semut je haha..mengharapkan screen tu je. Tapi tak kesah la, kan tiket free haha. Yang aku tau pun cuma lagu Somewhere I belong, Numb, What I've done, New divide, In the end..lagu2 Linkin Park yang common je la aku tau haha.. sumpah bingit weyh. Tapi ade jugak mak cik mak cik yang terpaksa ikut laki die gi concert tu haha.. Concert tu start pukul 8.40 and habis dekat pukul 10.30.

Bodyguard aku huahaha

Inilah die makcik yang menang gores dan menang tu haha

Memang tak de gambar Linkin Park la sebab tak nampak hape haha..camera phone aku pun tak mampu nak zoom jauh2 hihi. Tapi for the 1st time pegi concert not bad la.. Tapi aku expect CNBLUE punya concert akan lagi gempak huahahaha. Sila tunggu aku update pasal CNBLUE pulak.

Anyway, these are the merchandise yang aku dapat dari LINE:

Cony plush toy

Cony hand fan James stickers ngan sampul duit raya LINE


4 balloons LINE yang aku buat tampal kat dinding haha ^ ^
Thank you LINE Malaysia!!